Westdijk 54A
3274 KG Heinenoord
Tel: 06 - 17 093 103
Open van Ma - Za
09:00 - 18:00 uur


Aanmelden
nieuwsbrief

Kersen, geconcentreerde ronde smaakexplosie!

Lekker, zo'n ronde zoete kers met een volle diepe smaak. Lekker voor de stevige ''snacktrek'' zonder dat het je lichaam belast met lege calorieën, want....

Kersen zijn enorm gezond!

Dat wordt door de wetenschap erkend. Ze bevatten waardevolle vitaminen en mineralen. Dit compacte ronde fruit wordt zelfs ''superfood'' genoemd. Maar... superfood of niet. Wij telen ze voor jou vooral omdat we je een lekker stukje genieten gunnen. Want zeg nu eerlijk, de smaak ervan doet je gewoon watertanden naar meer.

De geschiedenis van onze kersenliefde startte in 2008 buiten in de boomgaard.

Welke soorten? in volgorde van teelmoment zijn dat van vroeg naar laat: Burlat, Merchan, Poidel, Vanda, Kordia, Regina en Tamara.

Kersen, prachtig fruit, niet alleen vanwege de smaak maar ook door de mooie ronde vorm en de dieprode kleur. Om ervoor te zorgen dat deze fruitkanjers, hun mooie ronde vorm behouden hangen ze tegenwoordig onder een afdakje om scheuren te voorkomen. Ze hebben uiteraard wel water nodig als voeding, maar directe regen op de vrucht zelf zorgt dat die openbarst. Dat willen we uiteraard voorkomen. De tijdelijke overkapping houdt niet alleen de directe regen weg maar zorgt ook dat de vliegende 'kapers op de kust', in de vorm van vogels, geen vrij spel krijgen.

Iedere dag vers geplukt tijdens het seizoen in onze 'gaard'. Voor jou te koop in onze huiswinkel en op sommige dagen in de boomgaard zelf. Een bezoek aan de kersengaard is een aanrader. Je kan dan een babbeltje maken met onze vriendelijke medewerkers en zien hoe zorgvuldig ze te werk gaan.

De groene markten in de Hoeksche Waard en Rotterdamse Oogstmarkt zijn ook verkooppunten die massaal gevonden worden door onze klanten en daar zijn wij blij mee en trots op. Kom je ons ook met een bezoekje verblijden?

 

Er zijn een heleboel leuke ''weetjes'' over kersen. Het eten van 60 gram kersen voegt een half uur slaap aan je nachtrust toe, zeggen natuurvoedingsdeskundigen. Het proberen waard zeggen wij! Onze zuiderburen hebben de Hoeksche Waardse kersenoogst, onder andere om die reden, ook ontdekt en als het kersenseizoen voorbij is, doen ze een run op het kersensap. Waarom? Simpel: het supplement melatonine is niet vrij verkrijgbaar in België". Dan is kersensap natuurlijk een erg goed alternatief omdat het hetzelfde effect heeft als verse kersen. En glaasje per dag: genieten en lekkerder slapen op de koop toe. Prima toch! Neem daarom ook gerust eens een flesje van ons kersensap mee als je kersen in onze huiswinkel aanschaft. Een prima alternatief om zelfs na het kersenseizoen te genieten van de smaak en op de koop toe, lekker te slapen.

Kersen als pijnstiller en ontstekkingsremmer, ook zo'n leuk weetje dat ons nog meer van dit dieprode balletje doet houden. Eet regelmatig een bakje kersen en je zult er duidelijk het verschil door merken.

Kersen kunnen een bijdrage leveren aan je gezondheid en hebben een goed effect op ziekten als jicht, artritis en het laatste wetenschappelijke onderzoek wijst zelfs uit dat ze een goed helpen tegen hart- en vaatproblematiek. Deze 'kersverse' wetenschap vertelt ons ook dat kersen helpen om onstekingen te remmen. Behalve lekker dus ook nog helend. Wat wil je nog meer?!

Er zijn nog vele leuke en nuttige weetjes die deze rode vitamine knikkers tot een geliefkoosde fruitsoort maken. Meer lezen? Klik dan eens op: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/104332-de-geneeskracht-van-kersen.html

Tijdens ons jaarlijkse kersenfeest in de kersengaard te Heinenoord is plezier en genieten het credo. Wijd en zijd een evenement dat in de agenda staat van onze fans. Het is een spektakel dat de gemoedelijke Hoeksche Waardse gezelligheid volop eer aan doet. De kersenprinses ontvangt haar onderdanen met veel plezier en een Koninklijke charme. Ze is graag beschikbaar voor de tegenwoordig, modieuze 'selfie' en uiteraard ook voor een uitgebreidere fotoshoot.

Hoe ziet zo'n kersenfeestdag er voor je uit? Dat vertellen we je graag: Het Oud-Hollandse spelletje 'kersenpitje spugen', kun je laten volgen door een interessante treinrit door onze kersengaard, de diverse kramen met lekkernijen en brocante en curiosa maken het tot een complete ervaring. Een volwaardig dagje uit met je gezin. Voor een leuk muziekje wordt gezorgd, meezingen en dansen geboden! De voetjes kunnen lekker van de vloer. We houden van het leven en van gezelligheid bij Van Herk Fruit en laten jullie daar graag van meegenieten. We doen onze oogst volop eer aan. Die wordt, onder toeziend oog van onze gewaardeerde medewerkers, op smakelijke wijze, voor jullie uitgestald voor de verkoop.

Wil je een visuele indruk van hoe het er tijdens het kersenfeest aan toegaat en ben je benieuwd naar onze ''koninklijke hoogheid'', de kersenprinses? Kijk dan rustig eens in de bijgaand kersenfeestalbum.