Westdijk 54A
3274 KG Heinenoord
Email: info@bestfresh.nl
Open van Ma - Za
09:00 - 18:00 uur


Aanmelden
nieuwsbrief

Frambozen, koninginnetjes van gezondheid.

Een prachtighelderrood stukje fruit dat er uit ziet als een klein compact feestje opzich.Het heerlijke vezelrijke vruchtje is een 'koninginnetje' dat met fluwelen handschoentjes dient te worden aangepakt. Waarom? lees maar verder:

De frambozen mogen bij ons niet 'buitenspelen'. We telen ze in de kas vanwege hun fragititeit en kwetsbaarheid. Kwanza is het soort framboos die wij het hele jaar telen. de media hebben er al vaak over gesproken: frambozen bevatten een schat aan vitamines en mineralen. wat minder bekend is, is dat de framboos een ver familielid is van de roos. Dat de braam en de framboos aan elkaar verwant zijn, dat zal je niet verbazen, gezien de uiterlijke gelijkenis van deze familieleden. De framboos heeft echter een grotere schare 'fans' vanwege haar zachte subtiele en verfijnde smaak.

Het bijzondere aan een framboos is dat-ondanks dat zij erg geliefd is bij insecten, zoals hommels en bijen-ze deze beestjes niet nodig heeft voor haar voortplanting. De framboos is namelijk in staat om zich zelf te bestuiven. Een eigenzinnig en zelfstandig plantje met eigengereide trekjes dus.

Een rijpe framboos laat makkelijk los van het steeltje, toch is het een heel fragiel vruchtje dat je snel kapot knijpt. De pluk ervan is een precisiewerkje dat heel zorgvuldig en voorzichtig aan dient te worden gepakt. Mindfull en aandachtig frambozen plukken is dus geen luxe maar pure noodzaak. Wij maken het tot onze missie om jou goed en mooi fruit te serveren. Dat vergt een behandeling met koninklijke allure en een aanpak met de spreekwoordelijke 'fluwelen handschoentjes'. Feitelijk gebruiken we juist geen handschoentjes omdat de tastzin van de plukkers en pluksters dan veel beter is en de vruchtjes ten goede komt. Het oogsten van de framboos heeft dus wel wat voeten in de aarde en is een tijdrovend werkje.

Er wordt altijd beweerd dat peentjes goed zijn voor je ogen, Want tja ... heb je ooit een konijn met en brilletje gezien. Maar... als frambozen regelmatig gegeten worden, hebben zij ook een goed effect op het zicht van vooral de wat oudere mens. Dit effect is minder bekend. Frambozen bieden namelijk visuele versterking voor je ogen. Op welke manier dan precies, denk je nu misschien? Het eten van frambozen en het voorkomen van de ouderdomskwaal 'staar' wordt met elkaar in verband gebracht. Als je het leuk vindt om meer van zulke weetjes te lezen, dan verwijzen we je graag door naar onderstaande link, waar nog veel meer van de weldadige toepassingen ervan in de kaart worden gebracht.

Wat de framboos vooral is, is lekker en gezond. Ze zijn door ons met liefde en aandacht voor jou gekweekt. Na een zorgvuldig plukproces zijn ze 'klaar voor vertrek' naar jouw mond. Ze brengen dan die verfijnde smaaksensatie bij je teweeg, die een glimlach op je gezicht tovert.

Wil je meer weten over de gezonde bestanddelen die de framboos behalve lekker ook nog een koningin der gezondheid maken? lees dan maar eens op http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/100061-de-geneeskracht-van-frambozen.html